Header image
SEOSKI TURIZAM
WWW.ODMORNASELU.COM
  
Pansion Jovanović

 
 
 
 
 

Knjiga utisaka"Postoji u Srbiji jedno malo selo ušuškano, uspavano izmedju brda i planina i sanja svoj san da će njegove lepote i mir otkriti i upoznati i drugi ljudi. Nestvarni bajkoviti predeli kao u kaleidoskopu se smenjuju u mojim očima gde god se okrenem.
"Mama, ovako volim" kaže moj sin Luka. Budi nas cvrkut ptica, mir, miris sela, a u prozoru rascvetale muškatle se meškolje i šire vodeći bitku sa vinovom lozom.
Moderan duh, vredne ruke neprimetne Milene nas prate na svakom koraku. Sve uspeva kao sa čarobnim štapicem.
Boban je oličenje pravog Valjevca, čoveka iz Srbije sa duhom.
Baba Stanka oličenje i slika stare Srbije, srpskog sela.
Sada posle divnog odmora koji smo ja i moj sin Luka proveli u ovom mirnom selu Desankine pesme su se još više nastanile u meni."

Gordana i Luka - Beograd
jun, 2005.


"Našim divnim domaćinima, a možemo reći i dragim prijateljima zahvaljujemo na ljubaznosti i gostoprimstvu.
Dani koje smo sa njima proveli ostaće nam u divnom sećanju zbog čega ne samo da želimo da ponovimo druženje, već ćemo i našim prijateljima toplo da preporučimo da ovo dožive i sami."

Olivera - Beograd
Bilja i Mirko - Švedska
jul, 2005.


"Mojim domaćinima želim da tako nastave u razvoju seoskog turizma. Smatram da u njemu leži buducnost i razvoj Srbije. Cela porodica veoma je ljubazna i prijatna. Zahvaljujem se na gostoprimstvu."

Miodrag - Novi Sad
jul, 2005.


"Nakon dve godine ponovo nekoliko divnih dana u Valjevu. Robert, Tatjana, Maks, Karla, Nikola i Elijas.
Naša deca zaista uživaju da budu ovde, uživaju u prirodi i životinjama. Za nas dvoje je zaista pravo uživanje. Hvala Vam za vašu neizmernu gostoljubivost.
Mi Vam se zahvaljujemo za sve vaše napore i rad da učinite naš odmor ovako dobrim."

Robert, Tatjana, Maks, Karla, Nikola i Elijas - Nemačka
avgust, 2005.


"Proveli smo tri divna dana kod ljubaznih domaćina, ugodna domaćinska atmosfera, i unatoc kiši i lošem vremenu uživali smo u divnom krajoliku, miru, tišini. Kući se vraćamo sa par kilograma više, što ce reći da smo uživali u domaćoj kuhinji gospodje Milene i domaćem hlebu bake Stanke. Odmorni i zadovoljni vraćamo se kući puni utisaka."

Nataša, Rajko, Minja i Marko - Borovo,Hrvatska
avgust, 2005.


"We really enjoyed our stay at your lodging house. Anita and I had a great time in Valjevo and wish we could have stayed longer. The food was excellent and everything else was outstanding. The time we had with Ivan to show us some great places to visit was great. I am going to tell all my friend at the American Embassy about this wonderful place to come for visit. This was the best place I have stayed at in Serbia and I plan to come back many times in the future. Thanks again for treating us like we were your own family."

Ron Hill - American Embassy
August, 2006.


"Posle dve nedelje provedene ovde okružen izuzetnim pejzažima i neverovatnim zelenilom ja odlazim na kratko bogatiji fantastičnim doživljajima a ponajviše sa osečanjem da sam stekao nove prijatelje a to je ono najvažnije i najlepše što zdravo selo Srbije od srca daje.
Hvala do skorog vidjenja."

Sveta - Durban,Afrika
septembar, 2005.


"Pokušavamo da nađemo reči kojima bismo ostalima dočarali kako smo se proveli ovde... Verujte, sve što bismo napisali bio bi samo neuspeli pokušaj. Atmosferu i boravak ovde samo treba doživeti.
Prevazišli ste sva naša očekivanja. Uvek ćemo Vam biti zahvalni zbog toga. A trenutke provedene ovde nikada nećemo i ne možemo zaboraviti. Odlazimo, nerado, dosta odmorniji, raspoloženiji, bogatiji za nova poznanstva. Vraćamo se svakodnevici u kojoj će nam nedostajati sve ono šta smo imali ovde! Mnogo. Planiramo da ponovo budemo vaši gosti. Mislimo da je to najbolji pokazatelj svega što ste nam ovde pružili.
Hvala Vam!"

Sanja i Aleksandar, Šabac
novembar, 2005


"Mir, tišina, odmor, domaća hrana, sve to na jednom lepom mestu – kod Jovanovića u selu Popučke. Zahvaljujem se svojim domaćinima na gostoprimstvu i na pažnji koju su mi ukazali. U godini Novoj i u svim narednim želim Vam puno uspeha u seoskom turizmu. Za sada je to tek u povoju ali Vi i Vaš odnos prema seoskom turizmu daju novi oblik – gde gost nije samo gost već iznad svega prijatelj poštovan i izuzetno dobro prihvaćen."

Ana, Subotica
decembar, 2005


"Svako ko želi da upozna pravo srpsko selo i autentične srpske domaćine neizostavno treba da dođe u Popučke kod porodice Jovanović. Ovde vlada zeleni mir, miriše i zemlja i posteljina. Ovde se dolazi kod braće i sestara koji se neprimetno i neprestano brinu da soba bude topla a sto prepun.
Mileni i Bobanu, Ivanu i baki hvala od sveg srca i do skorog viđenja."

                                                     Sandra, Miša i Jole, Beograd
april, 2006


"I šta reći? Doći ćemo ponovo!
Hvala divnim domaćinima na gostoprimstvu i pažnji.
S poštovanjem i do viđenja."

Kaća, Beograd
april, 2006


"Dragim Jovanovićima,
se najlepše zahvaljujem na gostoljubivosti, onoj pravoj, koja se ipak retko sreće. Moja ćerka i ja provele smo predivnih sedam dana i da nam je bilo mnogo lepo i dokaz je i to da ćemo doći što pre. Nadam se da je naš boravak ovde početak jednog lepog prijateljstva."

Dubravka i Marta (3), Beograd
april, 2006


"Dragi domaćini,
izuzetno prijatno smo iznenađeni Vašim gostoprimstvom, ugodnim smeštajem i pažnjom koju ste nam posvetili. Uživali smo u svakom trenutku provedenom sa Vama, a oduševljenje naše dece domaćim životinjama i okruženjem se teško može opisati. Bila su dovoljna i samo ova dva dana da budemo sigurni da ćemo se ponovo videti.
Hvala Vam na svemu."

Porodice Živković i Vučinić, Beograd
maj, 2006


"Ako želite prijatan i miran kutak u seoskom ambijentu, obilje domaće hrane, uslužne i srdačne domaćine dođite u selo Popučke kod porodice Jovanović.
Zahvaljujemo na gostoprimstvu!"

Porodice Čapaković i Glišović, Kragujevac
jul, 2006


"Najlepše proveden odmor, sa izuzetno prijatnim domaćinima uz obilje domaće hrane, lepe prirode i čistog vazduha."

Verka i Radivoje, Novi Sad
jul, 2006


"Fantastičan doživljaj seoskog života, obilje ukusne, domaće, kvalitetne hrane, iznad svega ljubazna domaćica i harmonična domaća atmosfera.
Za moga unuka fascinirajući prvi susret u životu sa domaćim životinjama.
Sve u svemu sedam divnih dana provedenih u oazi seoske idile i složne porodice.
Hvala Mileni, Bobanu i baka Stanki."

Milka i unuk Vanja, Beograd
jul, 2006


"Srbija ima dušu! Najlepši deo te duše je smestila u vaš pogled, osmeh i toplu reč. Hvala Vam prijatelji na divnom odmoru, koji je vredelo čekati svih šest godina.
Rado ćemo Vas se sećati, do skorog viđenja."

Svetlana i Nenad, Mladenovac
1avgust, 2006


"Hvala Bobanu, Mileni i baka Stanki na gostoprimstvu. Rado ćemo Vas se sećati."

Jelena i Dejan, Beograd
avgust, 2006


"Proveli smo dva divna dana kod domaćina Jovanovića. Boravak u selu Popučke ostaće nam u dugom sećanju sa predivnom domaćom hranom, predivnim zelenilom i raskošnim cvećem. Upoznali smo i jednu porodicu iz Beograda sa kojima smo se sprijateljili nadamo se da ćemo dogodine opet zajedno boraviti kod ovih divnih domaćina. Deca ovde uživaju u prirodi i životinjama, a domaćin Boban se trudi da im sve moguće pruži, tako da deca uživaju u ljuljanju, klackanju, pa čak i u muži krava. Kući se vraćamo puni lepih utisaka i sa verom da ćemo doći dogodine opet."

Žarko, Jeja i Danijel, Žablalj
avgust, 2006


"Dragi Jovanovići,
Moja porodica i ja smo pet dana boravili u pravoj Srbijanskoj kući, uživajući u vašem gostoprimstvui ljubljznosti. Mislim da ste postavili standard i etalon u bavljenju ovom vrstom posla. Mnoge kuće po Srbiji bi trebalo da se ugledaju na vas. Porodično (tri generacije), harmonično, profesionalno i sa najvećom ljubaznošću dočekujete i ispraćate goste. Svaki detalj u vašoj kući, kao i predivna bašta, vidi se, da je sa ljubavlju rađen i pravljen.
Želimo vam, od srca, da istrajete u vašoj ideji vezanoj za seoski turizam u Srbiji, da svake naredne godine imate sve više turista, da vam se svi planovi ostvare.
Što se tiče smeštaja i hrane - nema zamerki.
Vraćamo se u Beograd puni predivnih utisaka i preporučujemo vašu kuću svim našim prijateljima i poznanicima. Dogodine, kada se vidimo u ovo vreme, neka nas dočekaju četiri generacije Jovanovića."

Lidija, Marija, Ksenija, Zoran i Vladan, Beograd
avgust, 2006


"Nemojte se menjati, jer vaša draga lica i srdačno gostoprimstvo osvajaju goste. Od samog dolaska osećali smo se dobrodošli i s tim osećanjem napuštamo vaše domaćinstvo. Mislimo da ste krenuli u posao za koji ste rođeni i stvoreni.
Malo kritike - u sobi nedostaje mala kanta za smeće, a sledeći put dok dođemo verujemo da će biti urađeno i parkiralište  i potočić (a može i lipa da se posadi - malo šale)."

Zadovoljni gosti, Živka i Darko, Inđija
avgust, 2006


"Dragi domaćini!
Kod Vas smo došli po oglasu iz novina. Seoski turizam kao znatiželja.  Ovo što smo doživeli je nešto što krasi valjevski kraj. Vi kao domaćini ste zaista pružili sve. Dobrodošlica, hrana (prava domaća), smeštaj i srdačnost cele porodice, učinili su da naš boravak bude zaista odmor u domaćoj atmosferi. Želimo Vam da i dalje nastavite u širenju i bogaćenju seoskog turizma. Vaš kraj je izuzetno lep i bogat prirodom, dušom i istorijskim znamenitostima. Kao predlog možda biste mogli imati neku turističku kartu, šta videti i kako do toga doći. Svima ćemo pričati kako nam je bilo i nadamo se ponovnom dolasku."

Bilo nam je lepo, Marijana i Milenko, Temerin
avgust, 2006


"I was here for business purposes. I was here already in July/august with my family and had such a good time. I wanted to stay here instead of a hotel. Again they treated me as family and helped me with all my needs. Best place ever in Serbia to stay! Again this year in august we will be here to stay for two weeks. We then will again enjoy the company of Slobodan, Ivan and Milena and granny. Have fun with these people, they know how."

Jos Jansen - Holland
February, 2007.


"Kod Vas smo došli s ciljem da pomognemo razvoj ruralnih predela kroz projekat MA & D (Market Analusis and Development) koji se sprovodi u saradnji sa FAO (Food and Agrikulture Organization of united Nations). Većina nas je iz šumarske struke, a doveli smo Vam i gosta Keneth Nicolsona, amerikanac koji živi na Tajlandu (luda kombinacija, otac Englez, majka Jevrejka, žena Tajlanđanka, a on budista).
Drugi će se već sami izjasniti i napisati svoje utiske, a što se mene tiče sve će Vam biti jasno ako kažem da nikada u svom životu nisam imala jači apetit što se hrane tiče, a bogami i rakije.
Hvala Vam na gostoprimstvu. Sedeli ste s nama svako veče do duboko u noć. Nadam se da ćete ostvariti sve svoje planove i da ćete uspeti da razvijete i unapredite svoje domaćinstvo."
P.S. Amera smo napili tako da "mučenik" nije mogao da hoda! Dezinfikovali smo ga na najbolji mogući način."

Jelena Marković - Privredna komora Srbije
mart, 2007


"I enjoyed my stay here very much. The hospitality was wonderful. I learnt a lot about Serbian rural life by staying here.
I want to wish Boban, Milena and Ivan much luck and prosperity with their enterprise."

Ken Nicholson, USA
March, 2007.


"Savršen spoj etnosa i ukusa!"

Zoran Poduška, Đorđević Veljko - Ministarstvo poljoprivrede 
Seratlić Branislav - JP ,,Vojvodinašume'' Petrovaradin
april, 2007
 


"Mislim da ste izabrali najbolji način da predstavite Srbiju u pravom svetlu.
O načinu na koji ste nas dočekali, dovoljno govore reči našeg prijatelja Keneta Nikolsona: ,,Blago vama što ste Srbi! Nadam se da ću se u sledećem životu roditi kao Srbin''. Sigurno nam ovo neće biti poslednji put da smo vaši gosti."

Ivana Mandić - Član FAO tima zadužena za turizam
april, 2007


"Uživao sam prethodna tri dana u ruralnom ambijentu i nadam se da ću ponovo doći i upoznati još vrednosti u ovom podneblju. Vaše gostoprimstvo bilo je izuzetno i želim Vam puno posetilaca u narednim godinama."

Dragan Stefanović - Član FAO tima
maj, 2007


"Hvala porodici Jovanović na lepom gostoprimstvu, posebno gospođi Mileni.
Bilo je kratko, ali prijatno. Uspomena koja svakako ostaje u našen sećanju i srcima. Želimo Vam još veći uspeh u ovom poslu jer Vi to stvarno zaslužujete. Puno Vas vole vaše devojke Violeta, Maja i Katarina, a Filip posebno!!"

Violeta Trišić, Danmark
maj, 2007


"Zahvaljujemo se porodici Jovanović na srdačnom gostoprimstvu koje su nam ukazali tokom našeg boravka.
Porodica Jovanović predstavlja pravu srpsku domaćinsku porodicu, koja u organizaciji seoskog turizma može postaviti standarde i biti zvezda vodilja mnogim domaćinima iz ovog kraja.
Uvek ćemo se rado sećati..."

Milorad Todorović, Daniel Fišteš - Studenti Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo
maj, 2007


"Razmišljajući o odmoru još od prošle godine odlučismo se za ovu vrstu odmora na selu i kao instikt prema dobroti čovjeka pošto i sebe ubrajam u tu vrstu pronađoh baš porodicu Jovanović. Posle par sati provedenih ovde dobijam utisak da sam u svojoj obitelji i ponosim se na njih.
Dragi moji Jovanovići, iskrena Vam hvala na svemu. Hvala na Vašem velikom gostoprimstvu. Mi se iskreno nadamo, a u to sam i duboko uvjeren da ćemo još puno puta podijeliti rastanak, sa dva oka, jednim u radosti, drugim u suzama, u suzama što se moramo rastaviti, u radosti da smo se upoznali i po koji put sastali.
Ja i moja porodica Vam u vašem budućem radu želimo prije svega dobro zdravlje, puno sreće u želji da još dugo trajete i setite se naše porodice."

Michael, Radmila, Kevin i Olivera, Senden, Deutschland
maj, 2007


"That has been a fantastic experience visiting your village house. We have come here mostly because of an International Dog Show in Valjevo. We’ve been looking for a place just to spend night, but we have found a warm hospitality which exceeds our imagination. This is just a place one cannot skip being around. Congratulations and all the best!!!"

Ana & Tomasz Kochan, Mafgonat Wieremiejczuk, Poland
May, 2007.


"Wonderful place, friendly people – we feel here like at home, like members of the family. We have come here just to show our dogs at International show in Valjevo and we have found great place to have a rest. We didn’t expect it could be so nice, we enjoy every minute.
Thank you so much! Hopefully we will be back! It’s unreliable we could stay here with our 4 dogs they could play in the garden, just like at home. Slobodan and his family are real dog people – it is very important to us.
With love"

Kas'ka Telenlolin, Magdaneta Gmesikalian, Magdaneta Zaknenska, ELMO (Airedale terrier) TEZKA (smooth fox terrier) HARRY, KASZTANKA (Lakeland terriers), Poland
May, 2007.


"Odličan primer kako treba voditi jedno seosko domaćinstvo.Jasno se vidi koliku pažnju posvećujete svojim gostima i brinete o sitnicama koje čine lepši boravak ovde. Želimo Vam da nastavite u pravcu kojim ste krenuli kako bi postigli savršenstvo u vođenju i organizaciji. Među pionirima ste u ovom prelepom poslu i zato ćemo se truditi da Vam pružimo svu moguću podršku kako bi učunili Popučke jednim od onih mesta ,,moraju se doživeti''."

Dušan i Maja, Studenti turizma iz Novog Sada
jul, 2007


"Dragi Jovanovići,
u eri telekomunikacija, interneta, satelita, brzog života i hrane, napravili ste kutak u Srbiji gde ljudi mogu da se odmore i vrate u normalan život na koji su zaboravili. Želimo Vam od srca da istrajete na vašem putu, a oni koji dolaze kod vas treba da uče i nauče da uživaju u lepoti Srbije i mirnom životu. Želimo Vam puno zdravlja i uspeha u radu i životu, s verom da ćemo se i dogodine videti na istom mestu."

Marija, Ksenija, Zoran, Lidija i Vlada Milosavljević, Beograd
jul, 2007


"Vas i vaše domaćinstvo ćemo uvek pamtiti po novim i lepim iskustvima i doživljajima.
Niki je prvi put uživo video koke, prase, krave, ovce i hranio ih, Taša je prvi put pomuzla kravu, a mi odrasli smo ,,pokušali'' da očistimo štalu, a to su stvari koje se ne zaboravljaju.
Uživali smo u miru i tišini vašeg doma, naravno i u hrani. Na trenutak smo se osećali kao da pripadamo ovde. Sve izgleda tako idilično da ćemo osećati setu onog dana kad se vratimo u Beograd.
Vidimo se uskoro."

Taša, Nikola, Staša i Marijana, Beograd
jul, 2007


"Ne želimo da kažemo da ćemo se uvek sećati, jer ćemo uvek ponovo dolaziti. Verujemo da je sklopljeno još jedno lepo prijateljstvo. Želimo da Vam uzvratimo deo pažnje u našem domu u Beogradu."

Beba i Nikola, Beograd
jul, 2007


"Kod Vas smo došli po preporuci studenata Novosadskog fakulteta. Doći ćemo ponovo. Mir, tišina, domaća hrana, sve na jednom mestu kod porodice Jovanović. Pravi domaćini i majstori svog zanata."

Nada, Nina i Milovan, Temerin
jul, 2007


"Thank you for the wonderful time at your country side residence. The peace and quite those we found here was very rewarding. We are looking forward to the next time we will come to visit."

Martin and Milena, Stuttgart, Germany/Belgrade
July, 2007.


"Počeli ste sa željom, voljom i učenjem. To su početne osnove za uspešno poslovanje. Srbija je prelepa i treba je negovati i očuvati.
Vi kao domaćini uspeli ste da gostu obezbedite mir, da ga uputite u razne oblasti. Ja kao gošća osećam se počastvovanom što sam u Vašem domaćinstvu.
Umete da priđete gostu i da sa malo truda i ljubaznosti ispunite gostu najsitnije želje i da se sam gost oseća prezadovoljno. To unutrašnje zadovoljstvo nema cenu jer je u današnjem življenju to veliko blago.
Ja sam s' Vama zadoljna i srećna i želim Vam da nastavite sa istim entuzijazmom i da se moje zadovoljstvo i spokojstvo prenese Vama.
Sa srećom napred i Bog Vas čuvao."

Gordana, Beograd
avgust 2007


"Mogu samo da ponovim sve što su prethodni gosti napisali. Hvala na velikoj gostoprimljivosti, ljubaznosti i svemu ostalom. Predivno je. Hvala."

Mirjana, Novi Beograd
avgust, 2007


"Boravak kod porodice Jovanović izvanredno je prijatan, preko očekivanja. Osećam se kao u svojoj kući i gledaću da dođem ponovo."

Emilija, Beograd
septembar, 2007


"Žao mi je što zbog obaveza i lošeg vremena nisam provela duže u ovom divnom ambijentu. Srdačnost domaćina je izuzetna. Porodicu Jovanović posetiću verovatno bar još nakoliko puta.
Želim im puno uspeha u njihovom trudu na razvoju seoskog turizma."

Dana, Beograd
septembar, 2007


"U svakom slobodnom trenutku vratićemo se ponovo!"

Daniela
septembar, 2007


"Za Vas smo saznali preko sajta na internetu koji je izuzetno profesionalno urađen. Pregledali smo galeriju slika i pročitali knjigu utisaka što nam je pomoglo da se odlučimo da dođemo kod Vas.
Ipak, ono što smo ovde doživeli, gostoprimstvo koje ste nam ukazali, srdačnost, neposrednost, urednost, hrana - rečju sve - prevazilazi sva naša očekivanja.
Zbog svega, sigurno je da ćemo ovde dolaziti više puta."

Dušan, Vera, Milica, Beograd
septembar, 2007


"Zahvaljujući Vama ponovo smo osetili mirise detinjstva, kada smo kao deca odlazili na selo kod babe i dede.
Uživali smo u ležernosti koju nam je dao seoski stil života. Zbog toga ćemo sve ovo ponoviti. Hvala."

Ksenija i Vlada, Beograd
oktobar, 2007


"Pamtićemo nezaboravne večere, ručkove i doručke
u tihom Valjevskom selu Popučke,
i gostoprimstvo prirodnih i prijatnih ljudi,
na blagodarnost Bogu će da nas pobudi.
Što nas je uputio u ovo skromno selo,
da odmorimo dušu i telo.
Odlazimo zahvalni domaćinima i njihovoj vrednoći
i ako Bog da ponovo ćemo doći."

Bojan i Mirjana, Beograd
oktobar, 2007


"Zahvaljujemo porodici Jovanović na izdašnom gostoprimstvu, predivnim domaćim obrocima i toploj atmosferi.
Ovaj prijatni seoski ambijent, pucketanje vatre i božanstvena priroda nam je pravi odmor za dušu. Veoma nam je žao što smo ostali ovako kratko, ali ćemo se idući put potruditi da užitak traje što duže.
Tople preporuke će definitivno uslediti našoj porodici i prijateljima.
Srdačno,"

Slađana i Aleksandar, Beograd
oktobar, 2007


"We were only able to stay for 2 days, but wish we could stay much longer. As our hosts you showed us great hospitality – fantastic meals, taking us to the local sights, showing us the Serbian way of life. Your warm house is in such a beautiful location – maybe next time we will come in spring or summer. We will recommend you to our friends and fellow travelers. Best wishes"

Michael & Donna Gray, Brisbane, Australia
November, 2007


"U poslednjem trenutku odlučujemo da odemo negde za Novu godinu i celu noć sam na internetu razgledala ponudu seoskog turizma.
Malo je reći da sam bila oduševljena Vašim sajtom! SVE POHVALE ONOME KO GA JE NAPRAVIO! NISTE SVESNI KAKVU VAM JE REKLAMU STVORIO!
Oduševljenje je bilo još veće kada sam telefonom stupila u kontakt sa gospođom Milenom i uvidela da se radi o izuzetno prijatnoj i vrednoj ženi.
31. decembra oko podne stigli smo u Vaše divno domaćinstvo, gde smo dočekani bolje nego u bilo kom hotelu! Ljubaznost i gostoprimstvo domaćina su za svaku pohvalu! Nismo se nadali tolikoj pažnji i ljiubaznosti. Iznad svega nas je oduševilo što ste tako prirodni i normalni!
Domaćica sjajno kuva, domaćin se čak sankao sa mojim sinom, a draga baka je uvek tu i brižno posmatra da li nam nešto možda nedostaje. Čak su i Vaše kuce preslatke i čuvaju nas svake noći, pa spavamo u kući sa otključanim vratima.
Sneg pada, priroda je prelepa - bela, kuća je topla i osećamo se ušuškano i zadovoljno!
Hvala Vam, od srca na svemu. Budite sigurni da ćemo doći opet i leti i zimi da odmorimo dušu od svakodnevnog života u Beogradu i uživamo u Vašem gostoprimstvu.
O preporukama, da i ne govorimo!
Samo nastavite tako i ne dozvolite da Vas pohvale promene!
Od srca,"

Marija, Mića i Uroš, Beograd
decembar, 2007


"Dragi naši domaćini,
čast nam je što smo vam prvi gosti u ovoj godini!
Bežeći od raznih obaveza, gradske gužve i dosadne svakodnevice, nismo ni sanjali da će nam dolazak u vaše domaćinstvo, prevazići sva naša očekivanja.
Toplina i gostoprimstvo sa kojim ste nas primili i ugostili, retko koga može ostaviti ravnodušnim. Oduševilo nas je kako jedna srpska porodica može da funkcioniše uspešno, uprkos brojnim obavezama i nimalo lakom zadatku,ugoditi svakom gostu. Dvorište i okolina kuće odišu pozitivnom energijom, očigledno je koliko je uneto ljubavi i truda u sve to. Ne možemo a da ne pohvalimo kuhinju domaćice Milene, koja je bila SAVRŠENA!
Želimo vam da nastavite ovako, kako ste nas ugostili, jer je to put koji vodi ka lepim poznanstvima!
Od srca vam hvala!!!"

Miloš i Jelena, Beograd
mart, 2008


"Samo bismo se nadovezali na prethodni utisak. Posle svih obaveza i napornog puta odmor u domaćinstvu Jovanović stvarno nam je prijao. Komunikacija sa ljudima koji prepoznaju vrednosti naše zemlje i koji u prirodi umeju da uživaju, da se sa njom druže i da je čuvaju naš je cilj. To smo ovde ostvarili!
Samo napred!"

Redakcija Horizont, Jovan i Mladen Tomić
mart, 2008


"Priroda je učinila svoje, a domaćini sve ostalo da se ovde osećamo zaista prijatno.
Veliki razlog za ponovno viđenje!"

Jadranka i Branislav, Beograd
april, 2008


"Obožavamo prirodu i kako godine prolaze sve više nas privlači selo, mir i tišina. Ni jednog trenutka nismo mislili da će nam biti dosadno. Ali da će u porodici Jovanović biti ovako lepo, neverovatno, prevazilazi sva naša očekivanja.
Slika o jednoj harmoničnoj, toploj, tradicionalnoj srpskoj porodici u kojoj tri generacije besprekorno funkcionišu, upotpunjuju predivne domaće životinje (kuce i maca) u kojima smo uživali, a i naš Munja je našao predivne drugare.
Malo je reći hvala za sve!"

Dragan i Radmila Filipović, Beograda
april, 2008


"Dragim domaćinima,
sa zahvalnošću za divnu atmosferu i fantastičnu hranu."

Tanja Bošković – glumica, Beograd
maj, 2008


"Mi smo slučajni prolaznici na jedan dan, ali se osećamo kao da vas poznajemo godinama.
Divni ste domaćini. Oseća se da sve radite s ljubavlju i beskrajnom pažnjom.
Želimo vam puno sreće i uspeha!
Srdačno vaši"

Smiljka i Aleksandar Jeremić, Zemun
maj, 2008


"Valjevski domaćini, koji su pokazali tradicionalno gostoprimstvo ovog kraja.
Svaka čast!!!"

Jokić
maj, 2008


"Bilo je zadovoljstvo biti vaš gost. Divno smo se proveli.
Doći ćemo opet."

Tanja i Bata Milovanović, Beograd
maj, 2008


"Već pri prvom kontaktu sa domaćinima i u veoma prijatnom ambijentu, srdačnom dočeku i nenametljivom srdačnošću, u sebi sam pomislila, da je to ono o čemu sam maštala.
Evo, već treći dan uživam u prirodi, koristeći sve sadržaje koje nude naši domaćini. Ovakvi sadržaji su melem za dušu, telo i oporavak za sve one koji znaju da uživaju u prirodnim lepotama. Posebno sam očarana pitomošću domaćih životinja, koje prate ponašanje gostiju, te se tako i ophode prema njima. Pitomi svi, a to posebno deluje na mene.
Domaćoj hrani i posebnim specijalitetima, kao i umeću domaćice dajem visoku ocenu. Posebno mi je ostavio utisak odnos među članovima porodice, koja je prvo ovo sve osmislila i našla pravi način da u potpunosti zadovolji gosta. Poželeću uvek da dođem."

Marjanović Božana, Beograd
maj, 2008


"Slučajno ’’ugledah’’ Vašu kuću, a onda predložih prijateljima da krenemo na put u neizvesno.
Sada 04.05.2008. je sasvim izvesno da ćemo sledeći put doći NAMERNO."

Rajka Babić i Milenko Babić, Beograd
maj, 2008


"Sve pohvale prelepom ambijentu i divnoj atmosferi koji pre svega stvarate vi kao porodica. Kao što reče Rajka, idući put eto nas NAMERNO."

Nikola i Vesna, Nina i Brano, Beograd
maj, 2008


"Pronašao sam ono što sam želeo. Mir, lepu prirodu, udoban smeštaj, dobru hranu i divne vredne domaćine. Ovakvu Srbiju volim. Hvala Vam!"

Rade Marjanović – glumac, Beograd
maj, 2008


"We had a wonderful time in Popucke (Serbia) by the family Jovanovic and his animals.
The last evening was perfect – barbeque in the garden and a nice campfire.
For us this was the best place in the holiday.
The food was perfect, the weather was good, and the family was very nice. We want to thank Ivan for the great fun, Milena for the cooking, Slobodan for helping with the car and grandmother for the coffee. You all treat us like we were good friends of yours.
We will come back again, and Slobodan we will send you seeds for your Dutch tomatoes.
Warm greetings from.
And a special word for Nenad. He helped us a lot with translation and he was very king for us. He gave us a warm welcome.
And in September we wait for the e-mail. So greetings to Nenad and his wife.
Thanks for everything!
Love for Serbia"

Jan Mororlag, Jta Moorlang, Jessicca Schippers, Gooitske Kanies, Holland,
May, 2008


"Šta reći? Mnogo se zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu. Domaćini su na nivou, a priroda je jako lepa."

Čanković – Kovačević
maj, 2008


"Došli smo u selo Popučke u nadi da ćemo se odmoriti. Ja od mog posla, a supruga od raznih obaveza. Želeli smo da u samoći i miru napunimo baterije. Nismo imali želju za upoznavanjem i druženjem. Želeli smo da pobegnemo od obaveza, buke i gužve.
Ali kada smo upoznali porodicu Jovanović, dosađivali smo im sa željom da se družimo. I pored svojih velikih obaveza sa radošću su prihvatali druženje sa nama. Počeo bih od bake Stanke. Ona je zadužena za mešenje hleba i mlečne proizvode. Plenila je svojom skromnošću i nenametljivošću.
Glava porodice, Slobodan, je svojim znanjem o ovom prelepom kraju, nadmašio sve turističke profesionalce. Upoznao nas je sa najvećim svetinjama Srbije i bio naš vodič.
Stub porodice, Milena, je svojim kulinarskim veštinama nadmašila i moju majku. Jedina primedba odnosi se na nju, što ova vrsna domaćica, obroke sprema preobilno i prebogato.
Sin Ivan, zadužen je za zabavu i provod, sa njime smo prošli obronke Maljena, Suvobora, a bili smo i na Ravnoj gori.
Čak su i kuce Buda i Lila obavljale svoje dužnosti u ovoj turističkoj organizaciji. Lajali su i režali na svakoga ko je ulazio u dvorište, dok su sa gostima bili umiljati i društveni.
Naravno u ovom opisu, ne mogu se zaobići prelepa i netaknuta priroda okoline Valjeva, sa prirodnim izvorištima planinske vode, mirisom pokošenog sena, obaveznim buđenjem od strane petlova i doručkom na livadi u dvorištu kuće.
Ova čestita, vredna i Bogobojažljiva porodica, je oličenje i prava slika Srbije i ja im želim puno uspeha u njihovom odgovornom poslu, ambasadora Srbije."

Zoran Eglendžija - saobraćajni pilot, Beograd
jun, 2008


"Našim dragim prijateljima, porodici Jovanović, hvala na divno provedenim trenucima, na druženju i pažnji koju su nam nesebično pružali za ovo kratko vreme našeg boravka, ugađali nam i prihvatili nas sa svim našim manama i vrlinama."

supruga Rajka Eglendžija, Beograd
jun, 2008


"U idiličnom i ljubavlju protkanom domu porodice Jovanović doživeli smo retke trenutke odmora i mira s obzirom da smo roditelji dvomesečne prilično zahtevne bebe Teodora. Uživali smo u komforu kuće, gostoprimstvu i izvrsnoj hrani. Žao nam je što smo ostali uskraćeni za obilazak valjevskog kraja, ali se nadamo da ćemo to nadoknaditi prilikom sledećih boravaka kada i beba bude malo porasla i oslobodila svoje roditelje danonoćnih bdenja.
Zahvaljujemo se porodici Jovanović i želimo im puno sreće i zdravlja.
Do sledećeg susreta,"

Porodica Kovačević - Milan, Gordana i beba Teodor, Beograd
jun, 2008


"Herzlichen dank für die so leckeren speisen auf dem tisch und die wunderbare nacht! Alles gute!
Hvala lepo!"

Jeni Trant, Gerd Bictnidn, Cladic Hedo, Ruth Anna Bathne
June, 2008


"Boravak kod porodice Jovanović izvanredno je prijatan, preko očekivanja. Osećam se kao u svojoj kući i gledaću da dođem ponovo."

Emilija, Beograd
jun, 2008


"Upoznali smo, pre svega, divne ljude, našu nanu Stanku, predivne domaćine Bobana i Milenu, koja liči na filmsku glumicu, Ivana čijem smo 25. rođendanu prisustvovale i Ivanu, slatku i milu devojčicu koja poput pčelice pomaže roditeljima. Bili smo prisutni kada je Boban proslavio odlazak u penziju. Prepešačile smo ovom Božijom blagodeti, Popučkama, videli pokošene livade, uspavane šumarke, kupine i šljive koje dozrevaju. Sve je to nezaboravno i imaćemo o čemu da pričamo u narednoj godini. Ipak, najradije ćemo se sećati naših domaćina, koji su nam sada bliski kao rod rođeni.
S ljubavlju,"

Sestre, Nada Janković, sudija i Zora Đurđić, dipl. ekonomista, Bačka Palanka
jul, 2008


"Dragi naši domaćini,
teško je u današnje vrijeme o ljudima kao što ste Vi nešto reći, a da čovjek ne bude patetičan. Sretan sam što sam Vas upoznao i hvala Vam na tome.
Svijet u kome živimo sa Vama je mekši i bolji. Zbog toga budite iskreno ponosni!
Sa velikim poštovanjem,"

Dane Mudrić, Zagreb
avgust, 2008


"Hoću ovde da ostanem 1000 dana!"

Aleksandar Hele
avgust, 2008


"Vielen Dank für die Gestfreundschaft, das leckere Essen und ein grosses weiches Bett nach 7 Tagen im zelt.
Hvala i doviđenja."

Allet Fute, Tochen, Arne Malte, Hamburg, Germany
August, 2008


"Vrlo lepo!
Šest deca i voleli su kuhinja i kreveti. I volimo okolina.
Hvala mnogo."

Stefan Tibo, Armelle, Tristan, Anne, Aurore itd., France
avgust, 2008


"Muchas gracias por vuestra hospitalidad. Por hacernos sentir como en casa por dejarnos compartir este lugar que no vamos a olvidar. Hvala!"

Charo Casas, Madrid – Spain
August, 2008


"Prevod sa mađarskog piše Gizela:
Jako sam se lepo isključila iz svakodnevice u prijatnom domaćinskom okruženju i malo da se upoznam sa običajima, sa vašim životima i sa kuhinjom. Milena jako si ukusno kuvala. Ivane bio si jako prijatan i ljubazan, a baka Stankini mlečni proizvodi su najbolji. Zahvaljujem se i vašim prijatnim gostima koji su nam pružili pomoć u snalaženju.
Bog vas blagoslovio! "

Adel Boros, Adel Boros
avgust, 2008


"Gledajući sajt porodice Jovanović odluka je pala idemo u seoski turizam bez ikakvog oklevanja. Iskreno rečeno krenuli smo u nepoznato.
Kada smo stigli pred kuću dočekala, nas je Milena (domaćica kuće) naravno sa osmehom i dobrodošlicom po starom srpskom običaju. Odmah nam se svidelo jer je to jedna moderna, spretna i nadasve ekstra kulinarka, moram priznati da mnogo bolje kuva od mene i ne samo to nego i zna to lepo da posluži. Kad bih morala da je ocenjujem mislim da bi petica bila mala ocena. Da ne zaboravim uvek je bdela nad nama da li nam slučajno nešto ne nedostaje.
Verujte mi da je hrana izuzetno ukusna, prirodna i najbolja je (kakav hotel ,,Hajat’’).
Posle smo upoznali ljubaznog domaćina Slobodana, uvek punog duha i raspoloženog (bez obzira koliko puno ima posla i obaveza). On je bio zadužen kao turistički vodič s kim smo se upoznale sa čarima i lepotama ovog predivnog kraja (ali na žalost nisu nas mediji upoznali sa ovim prelepim krajem ove naše Srbije). Priređivao je i večernje šou programe koje izvode: mačak Dimitrije i kerić Budimir, to se ne sme propustiti.
Sledeći član porodice, upoznale smo baka Stanku, jednu divnu plemenitu ženu modernog shvatanja koja nam je pružila mnogo lepih trenutaka svog slobodnog vremena. Njene pogače, hlebovi i mlečni proizvodi su jednostavno nezaboravni. Nikada Vas nećemo zaboraviti i puno Vas volimo.
Na kraju smo upoznali mladog domaćina Ivana koji je uvek nasmejan, spretan, inteligentan i neka samo nastavi ovaj posao koji je započeo – Ivane samo napred, bićeš najbolji u seoskom turizmu. Uvek ću se sećati životinja, a to su: kerić Budimir, njegova mama Lila, njeni mladunci komada 4, paun Paja, mačak Dimitrije, zečići i ostale životinje ovog lepog gazdinstva.
Napomena za gospodu inspektore: ovo domaćinstvo zaslužuje pored 3 zvezdice još 2, tj *****, bez ikakvog preterivanja.
Ko god želi da se odmori u tišini, naravno uz zvuke divnih domaćih životinja, preporučujemo ovaj vid turizma. Naravno sa par kilograma više se vraća kući, to je neizbežno pored Milene (jer toliko ukusno i raznovrsno kuva da se ne može odoleti). Sa sobom nosimo i recepte koje smo dobili od ljubaznih domaćina.
Sa tugom ostavljamo ovaj divni kraj i naše divne domaćine koji su bdeli nad nama.
Hvala Vam na svemu što ste nam pružili, uvek ćemo Vas se sećati sa mnogo ljubavi.
Sa puno poštovanja napuštamo Vaš dom. Uvek ćemo se sećati Vas i vašeg kompletnog domaćinstva.
Puno Vas vole,"

Šinković Viktorija, Dražić Gizela, Bukovac kod Novog Sada
avgust, 2008


"Za Vas smo saznali preko interneta, a ono što nas je privuklo bio je izgled Vašeg domaćinstva kao i to što primate kućne ljubimce.
Ali došavši ovde, shvatili smo da ni jedna slika, niti tekst ne mogu da dočaraju toplinu, gostoprimstvo i ljubaznost na koju smo naišli. Utisak prethodnih gostiju da su se osećali kao deo vaše porodice u potpunosti je tačan. Ne samo da smo prelepo ugošćeni od strane domaćina već su nas oduševili i psi Buda i Lila, mačak Dimitrije, kao i mačak Privislav i mačak Nedeljko, a bilo je zabavno i musti kravu i gledati ostale životinje.
Uživali smo i mi i naši labradori Ben i Meda. Hvala na divnim palačinkama, domaćem siru i hlebu i sve u svemu nadamo se da ćemo se videti ponovo.
Vi ste primer profesionalnosti, tako i nastavite, a mnogi bi mogli od vas da nauče šta znači baviti se seoskim turizmom."

Sonja i Nenad (i Meda) Milojević, Olja (i Ben) Perović, Beograd
decembar, 2008


"Za ovo kratko vreme koje smo boravili u domaćinstvu Jovanović izuzetno smo zadovoljni izgledom domaćinstva, smeštajem i naročito gostoprimstvom i toplinom domaćina što dočarava još jednu lepu sliku ove kuće i domaćinstva.
Konzumirali smo i mali deo vaših domaćih proizvoda za koje reči hvale nisu potrebne, već sam utisak i komentari prilikom njihove konzumacije je veliki doživljaj.
Pošto je i kapacitet domaćinstva da primi dosta gostiju stvarno veliki, sigurno je da će nam vaša kuća uvek biti pravo rešenje za porodična okupljanja, druženje kao i događaje za Novu godinu i 1. Maj.
Ovom prilikom želim da se zahvalim u ime celog društva koje je boravilo za Novu godinu i praznike i da takodje ukućanima poželim sve najbolje u Novoj godini i puno dobrih gostiju, što se nadam da smo bili i mi!
Sa poštovanjem,"

Srdić J, Zemun
januar, 2009


"Sin mi je vojnik u Valjevu. U želji da provedem Božić sa sinom potražila sam gde da prenoćim jednu noć. U građanskom oglasniku (Novi Sad), u rubrici seoski turizam, pronađoh ovu divnu kuću. Ovo kratko vreme provedeno kod sjajnih domaćina ostaće u trajnom sećanju. Sin i ja proveli smo Božićno poslepodne u toplom domu uz bogatu i kvalitetnu trpezu, uz nasmejane i veoma gostoprimljive članove domaćinstva.
Hvala, hvala puno !!!"

Marica Maravić, Velimir Maravić, Petrovaradin
januar, 2009


"Za Vas smo saznali preko sajta na internetu i odlucili da Vas posetimo. Proveli smo dva nezaboravna dana. Domacinima svaka cast na ukazanom gostoprimstvu. Zahvaljujemo porodici Jovanovic na toploj atmosferi, ljubaznosti i želimo puno uspeha u daljem radu!"

Bojana i Bane, Stara Pazova
januar, 2009


"Ponovo sam imao srecu da upoznam divne ljude. A to je za mene najvece bogatstvo i zato sam veoma srecan i zadovoljan. Uživao sam pet dana, a siguran sam da cemo se ponovo videti."

Nikola Savic, Indija
februar, 2009


"Za Vas smo saznali preko interneta i odlucili da dodemo na produženi vikend. Domacinstvo je super, kuca je topla, cista, prostrana. Posebna cast domacinma koji su vrlo ljubazni i brinu o gostima. Posebnu pažnju bih skrenuo na kvalitet i kvantitet hrane. Da ne bih dalje dužio, vracamo se zadovoljni u želji i nadi da se vidimo opet"

Dule i Ana, Beograd
februar, 2009


"Šta reci o složnoj porodici Jovanovic – to Srbiji nedostaje. Prvo o baka Stani (ovo kaže baka Ema), žena za svoje godine mentalno ocuvana, visprena i duhovita. Na duhovit nacin nam prica o svojoj mladosti, mladalackim danima i prošlim vremenima.
A tek šta reci o domacici, moglo bi se reci lepoj Mileni, jer je zaista lepa i nešto što ne bismo u ovom utisku izostavili kao cinjenicu je da sprema zaista preukusnu zdravu hranu, da joj može pozavideti najbolji kulinar zemlje a i šire. Stigne ona da trkne i do Valjeva da pogleda neku pozorišnu predstavu, pa makar legla u kasne sate i ustala zorom ranom.
A domacin Boban, ne zna se da li on više voli životinje ili životinje njega. Ima ih sve moguce vrste. Pa kada se sjate oko njega prava je milina posmatrati ih. Njegovo zaduženje je poljoprivreda i životinje.
A mladjani Ivan, radi na železnici i kada ima slobodno vreme dode da pomogne roditeljima.
Sestru Ivanu smo tek upoznali, živi u Beogradu, pošto je danas Slava došla je sa deckom Ivanom, baš su lep par i sa njegovim roditeljima. Bilo bi divno da objave svadbu, a ako nas pozovu došli bi rado.
Eto toliko o porodici Jovanovic. I dok je ovakvih Jovanovica, IMA NADE ZA SRBIJU !!!"

Emilija, Beograd
april, 2009


''Strahovite se visine kriju u niskim stvarima, strahovito je cutanje zgusnuto u trenutcima i nešto lepo u skromnom i nenametljivom.
Tako su me ucili da mislim i osecam. U glavi jednog cveta ima blata i korenja pa opet miriše na kišu i na sunce miriše. U jednoj kapljici kiše tinjaju okeani.
Tako su me ucili a ja sam im verovao.'' ( Mika Antic)

"Ovim stihovima Miroslava Antica može se opisati selo Popucke nadomak Valjeva, a domacini, baš onako kako je moja mama rekla, dok je ovakvih Jovanovica ima nade za Srbiju.
Nek Bog blagoslovi ovu dragu i vrednu porodicu i nek što više turista dode i oseti prekrasnu atmosferu koja vlada ovde u domacinstvu Jovanovic. Hvala na svemu, hvala baka Stani, Mileni, Slobodanu, Ivanu, Ivani, hvala Bogu što nas je uputio da dodemo ovde.
Uzdravlje, sve najbolje i vidimo se uskoro"

Ivana Trajkovic - turisticki vodic, Beograd
april, 2009


"Dragi domacini.
Želim da znate da sam u Vašem domacinstvu i prelepom valjevskom kraju pronašla upravo ono što sam htela da pokažem svojoj deci.
Lepotu prirode i sela, toplinu domaceg ognjišta i jednostavnost i neizmerno bogatstvo na jednom mestu. Na osnovu utisaka Vaših mnogobrojnih gostiju znala sam da ste ljubazni i predusretljivi, ali sam više nego oduševljena iskrenom ljubavlju sa kojom prihvatate svoje goste, kao da nisu samo prolaznici, nego deo Vaše porodice.
Fantasticna hrana, komfor i udobnost, potreba da udovoljite svakoj našoj želji, cine Vas posebnim.
Jovan (7) i Jelana (5) su toliko uživali ovih 5 dana da i sada znam da ovde stecene utiske više ništa ne može nadomestiti.
Milena, Slobodane, Ivane, bako, hvala Vam na svemu.
Bog blagoslovio Vas i Vaš topli dom."

Jovan, Jelena i Goca
april, 2009


"An absolutely beautiful place.
The food is wonderful – just too much.
The family is very friendy.
The animals chickens, rabbits, dogs, cats, peacock and sheep are fun.
p.s. I forgot the pigs !!!"

Ann Baier, Kansas, U.S.A.
maj, 2009


"Sve što smo ocekivali smo i videli. Nemamo baš nikakvih zamerki. Ljubaznost, vrednost, toplina i mir… Zaista je bilo prelepo !!! Nadamo se da cemo Vas opet posetiti !!! Sve najbolje u daljem radu!"

Vladimir i Miljana
maj, 2009


"Bilo je zaista divno. Došao je momenat kada treba da krenemo ka našoj Vojvodini, a vec nam Srbija nedostaje. Nemamao nikakvih zamerki, osecali smo se prijatno, dobrodošlo i sve zahvaljujuci pravim i iskrenim domacinima. Sve najlepše u životu i daljem radu Vam želimo!"

Daki i Nevena, Bebe i Marina
maj, 2009


"Vikend proveden u ovom domacinstvu možemo da opišemo samo jednom recju:
F A N T A S T I C N O ! Eto nas opet!"

Snežana i Stevan
maj, 2009


"Citajuci clanak u novinama i razgledajuci sajt porodice Jovanovic, pomislili smo da bi prve dane našeg zajednickog bracnog života bilo lepo provesti u selu Popucke. Nakon 5 dana provedenih kod Vas možemo reci da je to bila prava odluka. Odmor u ambijentu pravog seoskog domacinstva uz obilje domace hrane fantasticnog ukusa, uvek sveže spremljene od strane gospode Milene i bake Stanke ostavljaju bez daha. Zahvaljujemo se domacinima što su uprkos obavezama u polju i oko životinja uspeli da nam pokažu lepote ovog kraja. Ovo je zaista mesto na kome možete da se odmorite uz prijatne i nenametljive domacine."

Dragana Miljkov Findžanovic i Željko Findžanovic, Futog
maj, 2009


"Eeeh, teško je pretvoriti u reci osecanja vezana za vreme provedeno u Popuckama i domacinstvu Jovanovic.
Takvu vrstu požrtvovanosti, davanja, ispunjenja svih želja nikada nismo osetili ni videli.
Prvi susret sa domacinima, prvi pogled sa trema, ulazak u sobu koja je sredena lepše i bolje nego hotel sa pet zvezdica, zauvek ce nam ostati u secanju. A hrana … svaki servirani obrok je bio prica za sebe, neke od njih smo cak i fotografisali i slali prijateljima, a u ukusu (savršenom) smo uživali samo mi.
Da, vraticemo se naravno jer kod Jovanovica ne dolazite opet nego im se vracate.
Hvala Vam."

Kosta, Bojana i Peda, Beograd
jun, 2009


"Kada smo rešili da krenemo u avanturu zvanu seoski turizam nismo ocekivali da cemo naici na ovako nešto. Ovo je ono što smo mi ustvari tražili sve vreme, mir, tišinu, spokojstvo, a uz sve to smo našli i vredne i ljubazne domacine koji se trude da ispune svaku našu želju.
Ovakav odmor preporucicemo svima, sem onima koji su na dijeti, jer nemoguce je odoleti hrani koju Milena sprema."

Porodica Nestorovic, Boljevac
jul, 2009


"Za vaše domacinstvo saznali smo preko interneta. Od svih ponuda vaša nam je bila najbolja. Ono što smo ocekivali od seoskog turizma, to smo i dobili. Od samog doceka ljubaznih domacina, preko prelepo uredenih soba, cistoce, preko fantasticne hrane domacice koja sve to sprema s ljubavlju, sve je za svaku pohvalu.
Svaka cast i što se nas tice nemojte ništa menjati. Samo tako nastavite.
Hvala na svemu."

Slađana, Mirjana, Spomenka i ostali
jul, 2009


"Postoji jedno selo nedaleko od Valjeva. Postoji ih još mnogo, ali samo ovde, nalazi se porodica Jovanovic. Samo ovde nalazi se najbolja hrana i najbolji domacini.
Svaki korak na ovom imanju koji smo napravili za ovo jako kratko vreme bio je korak uživanja. Vreme ovde provedeno je nezaboravno, a opet jako, jako kratko. Kada je lepo, vreme neumoljivo leti i sa njim se ne treba sukobljavati.
To je samo još jedan povod da dodemo opet. Ni jedna slika, ni jedna prica, nije dovoljna da opiše ovu lepotu, ovaj mir i ove domacine.
Hvala puno divnim domacinma.
Vidimo se opet."

Porodica Janjic
avgust, 2009


"Proveli smo divna tri dana kod vas, super smo se odmorili, zakljucili da zaista malo ovako mirnih mesta postoji, potpuna relaksacija duha… Kiša nas je malo omela u razgledanju kraja, ali cak i pored toga, veoma je lako doci do zakljucka da je kraj u kom smo proveli ovaj odmor divan. Vaše domacinstvo nam se jeko dopalo, vrlo ste ljubazni domacini, a posebno nas je oduševio macak koji je spavao sa nama u krevetu.
Zaista smo se lepo odmorili, opustili i pamticemo ove dane… Sve je bilo na vrhunskom nivou i sigurno cemo doci ponovo!!!"

Ljubica i Nebojša
avgust, 2009


"Dragi Jovanovici,
Evo, treci put smo kod vas u zadnja cetiri leta. Svake godine je vidljiv napredak vašeg domacinstva. Dobili ste cetvrtu zvezdicu u kategorizaciji smeštaja, uradili ste centralno grejanje, bašta vam je lepša nego lani, proširili ste domacinstvo sa novim životinjama (ovce i zecevi).
U vremenu prosecnosti i prihvatanja postojeceg stanja, vi ste uspeli i pokazali svojim primerom da bez napretka nema buducnosti. Najbolji dokaz za to, su broj gostiju koje ugostite svake godine i koji vam se vracaju naredne.
Želimo vam od srca dobro zdravlje i svaku srecu u životu i radu.
Gde bi Srbija bila da je svaka kuca kao vaša…
Puno vas vole: Marija, Ksenija, Zoran, Lidija i Vladan Milosavljevic"


"Na tom imanju bilo je puno životinja: krave, kuce, svinje, ovce, kokoške, zeke. To imanje je držao jedan cika Boban, njegova žena Milena i sin i cerka Ivan i Ivana" - Marija
"Lepo sam se provela! Moje omiljene životinje su bile zeke!" - Ksenija

Porodica Milosavljević, Beograd
avgust, 2009


"Za vas smo saznali preko oglasa, a ono sto nas je privuklo bio je izgled vašeg domacinstva, draga porodice Jovanovic.
Utisak u vašoj porodici je bio kao da smo kod svojih. Prelepo smo ugošceni od strane domacina i oduševljeni ponašanjem prema nama. Nismo se pokajali što smo došli. Trudicemo se da iskoristimo svaku priliku da dodemo ponovo kod vas.
Puno vas cenimo i volimo."

Milja i Neša, Ripanj
avgust, 2009


"Posle godinu dana eto nas opet u seoskoj idili porodice Jovanovic. Domacica Milena, jedna emancipovana žena, modernog izgleda i shvatanja priredivala je svoje kulinarske carolije kojima se ne može odoleti. Svaki dan se trudila da nam ugodi sa razlicitim tradicionalnim specijalitetima. Iskreno, obišla sam mnogo hotela, ali sam svugde ostala gladna. Sa Mileninom kuhinjskom vrhunskom uslugom kojoj ne može da se odoli nece mi pomoci ni ,,sauna-massage''. Jedna žena koja je nadasve pedantna, predusretljiva i stalno bdi da li nešto nedostaje. Moj odgovor je bio - ,,ima i viška'', što je zaista tako. Hvala joj za sve želje što nam je ispunila.
Tu je i ljubazni domacin Boban koji isto tako radi od jutra do sutra, brinuci o imanju i svome stadu koje ni deset ruku ne bi nahranilo. I pored toga nalazi vreme da mi ispuni želju (našao mi je korpu autenticnu za ovaj kraj) i nikada to necu zaboraviti.
Tu je i legendarna baka Stanka koja nam je pravila društvo, naucila sam puno od nje. Kada na zimu Rusi zavrnu gas pobrinula se za tradicionalne zepe koje je sama isplela i nema zime za nas. Nikada je necemo zaboraviti zbog prijatnih trenutaka provedenih sa njom.
Tu su i Ivan, Ivana i zet Ivan koji su veoma prijatni, kulturni i nadasve vaspitani.
Naše secanje na vas je vecno. Odlazimo sa puno lepih utisaka kao i prošle godine.
Neka bude ova kuca blagoslovena, sa daljim uspešnim radom u ovom poslu.
Sa puno ljubavi i lepih secanja napuštamo ovaj divni dom.
Puno vas vole: Gizela i baka Viktorija.

Zaboravila sam još jedan detalj. Prošle godine smo dobili na poklon od porodice Jovanovic jednog malog kucu koji se zove Budimir. On nam uveseljava život. Sa tugom ostavljamo njegovu majku Lilu, brata Budimira i naravno njihove prijatelje Dimitrija i Nedeljka. Budo, hvala ti što si nas cuvao celu noc pred pragom. Puno cemo vas se secati i sa tugom vas ostavljamo u vašem toplom domu.
Puno vas je pozdravio Budimir!!!"

Gizela i Viktorija
septembar, 2009


"Kao i prošle godine Novogodišnji praznici provedeni su u porodici Jovanovic u njihovom seoskom domacinstvu. Kada bi ponovo poceli da pricamo i da pišemo o skupljenim utiscima i doživljenim trenutcima u ovom domacinstvu verovatno bi se vratili na pocetak ove knjige i nabrajali komplimente i reci hvale za domacine i njihovo domacinstvo.
Najbolji komentar i najbolja pohvalnica za sve ovo je još jedna pomisao i još puno planiranja za ponovni dolazak u ovu seosku idilu gde vladaju mir, tišina i gostoprimstvo.
U ime celog društva koje je boravilo za Novogodišnje praznike mogu da prenesem pozdrave i pohvale za neodoljivu domacu kuhinju i domace proizvode i još jednom da se zahvalimo domacinima na svemu pruženom.
Verovatno ce sve ovo prijati domacinu kao realno stanje ovog domacinstva.
Sledi naša prica i predlozi nekim drugim dobrim ljudima i turistima da ne zaobidu Popucke i porodicu Jovanovic."

Srdic Jovan i društvo, Beograd
januar, 2010


"Tu smo preživeli dva prekrasna dneva. Se posebaj smo uživali ob dobri hrani in lepi okolici. Gostitelji so zelo prijazni , saj smo se pociteli kot doma.
Ko pridemo naslednjic v Srbijo se zapet vidimo!"

Druzina Svetek, Ljubljana, Slovenija
april, 2010


"PO TRECI PUT SMO USPELI DA SE PROVEDEMO IZUZETNO!!! DIVNI LJUDI, DIVNI DOMACINI I PREDIVNA RAKIJA !!!"

Srdic Jovan i društvo, Beograd
maj, 2010


"Zahvaljujemo se porodici Jovanovic na divnim trenutcima koje su nam pružili na svom prelepom imanju."

Ivana i Saša Blagojevic ( i Toni)
maj, 2010


EKSKURZIJA IZ BEOGRADA:

"Ovaj dan je za mene bio poseban doživljaj."

Popovic

"Hvala na gostoprimstvu i ljubaznosti. Doci cemo opet."

Snežana i Filip

"Mnogo smo zadovoljni i za svaku ste pohvalu. Buduci smo gosti."

P.R.

"Moje društvo mnogo je zadovoljno. U ime svih visoka ocena."

M. Radicevic, D. Vucicevic

"Fenomenalno je ovde, ambijent odlican, usluga takode. Preporucujemo da i ostali dodu da uživaju ovde. Ljudi su izuzetno gostoprimljivi."

Topalovic Snežana

"Ukus, lepota, dobrota dragih domacina je nezaboravna. Odlazim srca punog lepih utisaka. Živeli 300 godina Jovanovici."

Milena Miljkovic

"Usluga i sve što je izneto jeste izvanredno. Želimo da ponovo dodemo. Zadovoljni penzioneri."

Kostadinovici iz Zemuna

"Jovanovici ocena 10, super je sve."

Srdic Milena

"Hvala na divnom gostoprimstvu."

Surducki Zora, Zemun

"Super, hrana, usluga, organizacija."

M. Pavlovic

"Sve je O.K. samo nastavite tako."

Savic V.

"Mnogo mi je bilo lepo. Jovanovici želim vam puno srece."

Milojevic Miljka

"Ovako se može doživeti samo kod domacina. Puno vam napredka želi"

Rajka – Zemun polje

"Dosta sam prošao sa ekskurzijama, ali je ovde bilo najbolje."

S. Bigaljevic

"Domacine sve najbolje i samo napred. Mnogo hvala na svemu."

Kraišnik iz Mrkonjic Grada, Jovandic

maj, 2010


"Imamo lepe utiske kod vas domacini u vezi odmora, pažnje, okruženja i svega. Puno srece, zdravlja i upeha u buducnosti u širenju seoskog turizma."

Vaša gospoda Eric Milica iz Šapca i
Aleksandar Tešic Valjevac ispod Medvednika
maj, 2010


"Bili kuda, bili gde, uvek cemo misliti na vas sve. Bilo je svetski."

Vitomir Bogdanovic, Temerin
maj, 2010


"Došao sam da se uverim u reklamu seoskog turizma kod porodice Jovanovic, a reklama je mala koliko je veliko srce Jovanovica, gostoprimstvo i hrana posebno na visini i za mene neocekivano. Odlazim i jedva cekam da dodem ponovo sa svojom familijom kod porodice Jovanovic."

Dokic Milan, Temerin
maj, 2010


"Porodici Jovanovic hvala na gostoprimstvu. Sve što sam cula o njima je istina. Sada sam došla sa porodicom da se uverim, sve pohvale. Jedva cekamo da ponovo dodemo svi skupa."

Dokic Biljana, Temerin
jun, 2010


"Prvi put sam bila na seoskom turizmu i bilo mi je jako lepo. Prijatna atmosfera, odlicna kuhinja i slatko!!!
Narocito je prijalo mojoj bebi Teodori od 7,5 meseci!
Jedva cekamo da dodemo ponovo kod porodice Jovanovic."

Sandra Milinovic, Temerin
jun, 2010


"Drugi put dilazim kod familije Jovanovic gde se veoma lepo i prijatno osecam, jer su divni ljudi i domacini. Inace ne bih ponovo dolazio.
Želim im puno uspeha u poslu i puno zadovoljnih gostiju, a ja cu ponovo doci."

Nikola, Subotica
jun, 2010


"I ja dolazim drugi put, jer ovde pored izvanrednih domacina nalazim smirenje i duhovno opuštanje. Putnicima namernicima i svima drugima koji su u prolazu, toplo preporucujem da se ovde zadrže, makar na dva dana. Nadam se da cu sledeci put doci sa mojom prijateljima da i njima pokažem i da se uvere u svu lepotu prirode, okruženja i uslužnost pravih domacina.
Hvala na svemu."

Gordana Sretenovic Pušara, Beograd
jun, 2010


"Ovde dolazim prvi put, ali sam zadivljen izvrsnom hranom, udobnim smeštajem i ljubaznošcu domacina. Posebno mi se dopadaju živopisni predeli, srdacnost obicnih ljudi, kao i sam grad Valjevo koga dobro poznajem.
Svima cu preporuciti ovo domacinstvo na koje bi mnogi trebali da se ugledaju i slede njihov primer."

Cetic Milan, Zrenjanin
jul, 2010


"Bili smo i na drugim mestima kao turisti u Srbiji, ali ovakvo gostoprimstvo i ljubaznost svih domacina nismo sreli. Smeštaj, hrana i sve ostalo je izvrsno.
Hvala domacinima, sigurno dolazimo ponovo."

Mileva Dokic i praunuke Stankovic Jovana i Teodora, Beograd
jul, 2010


"Dragi domacini, hvala na prelepim danima koje smo proveli kod Vas. Prezentacija sajta Jovanovica je u redu, ali šta se ovde doživi ne može da se napiše na sajtu.
Sto puta HVALA , doci cemo opet – sigurno. Deca su oduševljena."

Stankovic Nevena sa porodicom, Beograd
jul, 2010


"Ambijent kakav se samo poželeti može. Ljubazni domacini, domaca hrana i nadasve srpska gostoprimljivost sa dušom. Covek poželi da se vrati."

Ljubiša Stojanovic, Beograd
jul, 2010


"Hvala domacinu i domacicu. Veoma zadovolno provela."

Ojuna, Beograd – Mongolija
jul, 2010


"Moj unuk i ja smo proveli nedelju dana kod familije Jovanovic za nezaborav. Domacini su bili jako ljbazni, a smeštaj i hrana izvrsni i nadam se da cemo uvek ostati u kontaktu."

Miokovic Đorde, Sremski Karlovci
jul, 2010


"Zahvaljujemo se porodici Jovanovic na predivno provedenom vikendu. Topla dobrodošlica, gostoprimstvo koje parira i hotelima sa velikim brojem zvezdica, osecaj kao da smo u svojoj kuci, mnogo je više od onoga što smo ocekivali.
Predivan ambijent, divni ljudi, kuhinja domacice Milene je nezaboravna.
Na svemu vam hvala i vidimo se uskoro…"

Porodica Stolic, Beograd
avgust, 2010


"Vec desetak godina moj muž i ja obilazimo razna mesta i sela po Srbiji. Uglavnom, u proseku je bilo ,,dobro''.
Ove godine, posle neuspelog godišnjeg odmora na Krupanjskom vrelu, opština Žagubiaca, mi dolazimo prvi put u ovaj kraj. Na svu našu srecu nailazimo na porodicno domacinstvo Jovanovica koje zaslužuje sve pohvale.
Nikada nismo naišli na ovakvo gostoprimstvo i ovako ljubazne domacine. Za hranu koja se sprema u ovoj kuci, nemam reci kojima bih mogla da opišem ugodaj koji covek oseca. Mileni svaka cast na umecu i spretnosti. Svi ukucani zaslužuju samo reci hvale. Kada bi bilo više ovakvih ljudi, bilo bi nam svima mnogo bilje.
Postavlja se samo jedno pitanje, da li svi ljudi koji dodu ovde zaslužuju ovakve domacine?"

Porodica Pešic, Beograd
avgust, 2010


"Hvala porodici Jovanovic na lepom gostoprimstvu, posebno gospodinu Bobanu na izlascima u grad i gospodi Mileni na spremanju ukusnih jela.
Želimo vam od srca dobro zdravlje i svaku srecu u životu i radu."

Neša i Milja, Beograd
avgust, 2010


"Proputovao sam sa porodicom svet, svuda je lepo, kod Jovanovica najlepše. Doci cemo opet, opet i opet, dok god budu goste primali. Ne treba pricati, treba videti, osetiti i doživeti."

Porodica Vavic, Beograd
avgust, 2010


"Bilo nam je lepo, hrana je jako ukusna, najviše mi se svideo Buda i Dimitrije "

Jasna Vavic, Beograd
avgust, 2010


"Za kratko vreme boravka imao sam veoma pozitivne utiske, lepa priroda, dobra hrana, a posebno gostoljubivost domacina. Hvala!"

Nikola, Zemun
avgust, 2010


"Prosto receno srpskim jezikom ja sam prezadovoljan gostoprimstvom u svakom pogledu."

Mijailovic Zdravko, Beograd
avgust, 2010


"Na kraju ne znam ko je bolji, domacini, hrana ili priroda."

Korolija Jovo, Beograd
avgust, 2010


"Ja sam prezadovoljan…Za kratko vreme koje sam proveo… Ja sam prezadovoljan."

Goran Andelkovic, Beograd
avgust, 2010


"…I ja sam prezadovoljan…"

Veselinovic Stanoje, Beograd
avgust, 2010


"Mi ne znamo šta da pišemo, jer smo pre tri nedelje napisali isto ono što mislimo i sada.
Još jednom sve pohvale za domacinstvo Jovanovic.

P.S. Stefan je polomio vazu teta Mileni i obecava da ce štedeti od svog džeparca za slatkiše da joj kupi novu i donese sledeci put kada dode. "

Vladica, Maša, Stefan i Maja Stolic, Beograd
avgust, 2010


"Sve pohvale domacinstvu Jovanovic na gostoprimstvu, srdacnosti i brizi. Hrana je izvrsna, ambijent odlican, tako da preporuke nece izostati."

Zlatomir Pajicic, Pantovic Miroslav,
Nebojša Misaljevic, Stepanovic Milisav, Beograd
avgust, 2010


"Ekološki, nezagadena hrana, ukusno spremljena, gostoprimstvo domacina i ocaravajuca priroda ponovo su nas oduševili. Takode smo oduševljeni Brankovinom, manastirom Celije i Petnickom pecinom."

Porodica Vavic, Beograd
avgust, 2010


"Kako je lako biti sretan u ovome okruženju, medu svojima, a Jovanovici i rade na tome. Mi smo se osecali kao kod kuce, medu rodbinom.
Kuca je divna, velika, komforna, a Milena, Boban, Ivan i baba Stanka su se pobrinuli da se osecamo kao kod kuce.
Milenina kuhinja se može uporediti sa kuhinjom u najboljim svetskim hotelima. Po nama ovo domacinstvo zaslužuje 8 zvezdica i ,,OSKARA'' za ponašanje i brigu.
Hvala vam Jovanovici! Vidimo se.!!!"

Milka i Rajko Ninkovic, Pert, Australija
septembar, 2010


"Da, buducnost Srbije je izmedu ostalog u seoskom turizmu. Ovako kako to radi domacinstvo Jovanovic je pravi dokaz za to. Ljubazni domacini, lepa kuca, domaca hrana, sve odiše cistotom i ljubaznošcu. Što bi moja mama rekla, ,,dok je ovakvih porodica kao porodica Jovanovic, ima nade za Srbiju''.
Nek ste blagosloveni i hvala na svemu."

Ivana Trajkovic, Beograd
septembar, 2010


"Domacinstvo Jovanovic je domacinstvo u pravom smislu te reci. Spoj tradicionalnog gostoprimstva ovog kraja sa elegantnim i nenametljivim manirima najboljih hotela, zaista cini da se osecate prijatno. Ne možete boraviti ovde a da ne osetite ljubav koja je utkana u svaki kutak domacinstva. I na kraju, hrana! Od domaceg hleba, fenomenalnih mlecnih proizvoda, povrca iz bašte, mesa koje vam se lepi za prste, meda… i raznovrsnih dakonija za oci, usta, dušu… uvek puna i raznovrsna trpeza u tradicionalnom posudu.
I još nešto, sve je besprekorno šisto i uredno.
Ovo se zove: O D M O R !!!"

Zorica i Dragan, Sremska Kamenica
septembar, 2010


"Slobodane, Milena,
Prvi ulazak u Vaš dom je bio nešto što podseca na ponovni susret – kao da smo se vec sretali u vremenu i sada, naprosto, nastavljamo odavno zapoceto… Kao da su svi prizori koji docekuju i plene, kada covek pogleda na bilo koju stranu sveta, oživeli iskonsku potrebu za širinom i oslobadanjem.
Ovde, ja sam ponovo rodena!
Uživajuci sa porodicom, ispunjavam dragocene trenutke kojima Vaša neposrednost, iskrenost i dobrota daju pun smisao!
Hvala za sve!"

Porodica Maksic, Backa Palanka
septembar, 2010


"Dragi i predivni domacini,
po ko zna koji put smo se uverili da slucajnosti ne postoje, te to što smo vas ,,slucajno'' pronašli putem interneta je zapravo znacilo da smo imali srecu što smo, pored mnogih ponuda, upoznali vas, predivne ljude, domacine, koji odišu pozitivnošcu, vedrinom i svakako profesionalnošcu u svakom segmentu ponude za predivan odmor.
Vikend je kratak da upoznamo i druge delove ovog predivnog kraja, ali dovoljan da se neverovatno lepo odmorimo i opustimo. Neverovatno dobra, kvalitetna i ukusna hrana, spremljena i servirana sa ukusom i ljubavlju ima samo jednu manu, ima je puno i nemoguce ju je ne jesti, cak i ako niste gladni!
Prelepa i cista kuca u kojoj se stvarno osecamo kao u svojoj, priroda od koje zastaje dah i niz drugih utisaka koje imamo cine nas srecnim i navode da vec sad planiramo kada cemo ponovo doci ovde. Naša deca (6 i 4 godine) ne žele da idu kuci uopšte i svesni smo da ce navaljivati da se vratimo vec sledeci vikend. Hvala i našoj baki na puno strpljenja i ljubavi koju je pružala našoj deci i svemu što im je cinila.
Jako smo srecni što smo vas upoznali i što sada imamo mesto gde se osecamo kao kod svoje kuce."

Porodica Bogunic, Beograd
novembar, 2010


"Prvi put sam došao u Popucke i oduševljen sam domacinstvom i gostoprimstvom. Sve je jako lepo i prijatno, a domacini su pravi ljudi i što je jako bitno ljubazni i prijatni. Sve pohvale za njih. Svima ce biti ugodno ko god bude boravio ovde. Sve pohvale i neka ostane ovako da imamo gde da dodemo na ovako lep odmor.
Puno pozdrava želim i sve najlepše od srca."

Zoran Dokic, Temerin
novembar, 2010


"Dragi domacini,
hvala vam na ova tri divna dana provedena u vašem toplom domu. Sve je bilo kao u najboljem hotelu: hrana, usluga, ambijent. Predeli pokriveni snegom odmorili su naše oci, a zvuci raznih životinja naše uši.
Bio je ovo idealan beg od gradske buke na tri dana koja su jako brzo proletela.
Ovo je mesto na koje se ljudi ponovo vracaju, što ce verovatno biti slucaj i sa nama… Samo se nadamo da cemo sledeci put doci u još vecem broju.
Vidimo se opet!"

Mica, Mare, Đurda, Đuka, Nikola, Dejan, Simke, Peca, Beograd
januar, 2011


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povratak na početak stranice

I I I
I I I I


english version